Toegevoegd aan bestelling

12x
Winkelwagen
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support
Eigen supportafdeling

De verschillende vormen van kabel- en draadcodering

Een overzicht van de mogelijkheden

Draden in besturingskasten identificeren, hydrauliekslangen coderen of simpelweg voor overzichtelijke kabelinstallaties zorgen zodat onderhoud of reparaties eenvoudiger en sneller zijn te realiseren. Onze kabel- en draadlabels worden op verschillende manieren toegepast. Maar het doel is vaak hetzelfde: een overzichtelijke installatie van kabels en draden. Maar afhankelijk van wensen of voorschriften kan het verschillen op welke manier je dit doet. Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje

1. Kabelmerkers voor elke diameter kabel

Onze ADC Kabelmerkers zijn robuuste en resistente kunststof kabelmerkers voor kabelcoderingen. Deze merkers breng je aan op een kabel met twee tie-wraps. Het doet er niet toe hoe dik de kabel is, met één label kun je elke gewenste kabel coderen. Dit materiaal is van zichzelf al duurzaam, al is het ook mogelijk het label extra bescherming te geven met een UV-laminaat. Nog robuuster nodig? Kijk dan ook eens naar RVS-316 kabelmerkers voor een onverwoestbare vorm van kabelcodering.

2. Zelflaminerende wikkellabels

Wikkellabels zijn een vorm van kabelcodering, waarbij je het label om een kabel wikkelt. Dit label is voor een gedeelte bedrukbaar, het andere gedeelte is transparant en vormt een beschermlaminaat. Op het bedrukbare gedeelte print je jouw nummer of codering. Daarna bevestig je het label op een kabel en wikkel je het transparante deel rond. Zo is het label zelf onder extreme omstandigheden, zoals bij chemicaliën, jarenlang perfect leesbaar. Deze labels zijn ook bekend als zelflaminerende labels of wrap-around labels.

Op zoek naar kleurrijke full-color kabellabels? Met onze Full-color Wikkellabels print je opvallende signaalkleuren om kabels op afstand al direct herkenbaar te maken. Deze labels print je met de Altec ColorCube.

3. Krimpkousen voor kabels en draden

Krimpkousen schuif je over een draad heen en worden ook sleeves genoemd. Deze labels schuif je eerst over een kabel of draad, en verwarm je vervolgens met een hittebron. Door deze hitte krimpen ze en zijn ze perfect strak aan te brengen. Onze krimpkousen zijn te gebruiken voor het identificeren van dunne draden tot aan dikke kabels. Dit is een overzichtelijke manier om bijvoorbeeld draden in besturingskasten snel te identificeren en biedt houvast bij onderhoud en reparatie. Bovendien zijn onze ADS Sleeves halogeenvrij, rookarm en vlamvertragend. En in combinatie met een draagstrip zijn ze ook te gebruiken voor dikkere kabels.

4. Twistlabels: draaibare en verschuifbare kabellabels

Net als de Wikkellabels zijn dit zelflaminerende labels. Twistlabels hebben een bedrukbaar en een transparant gedeelte, en je wikkels dit label rondom een kabel. Wat dan het verschil is met de Wikkellabels? Deze Twistlabels kun je nadat je ze hebt bevestigd naar je toe schuiven en/of draaien. Zo is het kabellabel vanuit elke hoek goed leesbaar. Dit is met name handig wanneer een kabel al aangesloten is.

5. Kabelvlaggen en vlaglabels

Wil je een kabel tijdelijk identificeren? Dan zijn kabelvlaggen een perfecte oplossing. Kabelvlaggen kun je na het printen eenvoudig om een kabel binden en na gebruik eenvoudig weer verwijderen zonder dat het label lijmresten achterlaat. Wist je dat onze Kabelvlaggen alleen op zichzelf hechten? Ze hechten dus niet aan het materiaal waar je het op bevestigd. Dit maakt het label ideaal voor tijdelijke en permanente identificatie van kabels of kostbare RVS-pijpstukken, waarbij de ondergrond schoon moet blijven.

Naast de plakkende variant, zijn onze Vlaglabels ook beschikbaar in P- en T-vorm. Deze labels zijn speciaal ontwikkeld voor glasvezelcodering en hebben een handige vouwconstructie. Daardoor ontstaat er een opvallende vlag om je draden in de vorm van een ‘P’ of een ‘T’. Zo is de identificatie altijd duidelijk zichtbaar.

6. Wire Tags: verschuifbare tags voor draden

Wire Tags zijn een alternatieve vorm van draadcodering en is zowel schuifbaar als verwijderbaar. Hierdoor is jouw codering altijd goed zichtbaar. Deze gekleurde tags bevatten twee gaatjes aan beide uiteinden. Je schuift het draad makkelijk door de gaten van de tag en vervolgens schuif je de Wire Tags naar de plek waar je wil.