Product toegevoegd aan bestelling
Winkelwagen
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support
Eigen supportafdeling

Typeplaten

Codeer je machines of apparatuur met bijvoorbeeld serienummers, productiejaar, vermogen en veiligheidsinstructies. Onze Industriële typeplaten zijn bestand tegen zware mechanische belasting en hechten zelfs aan de moeilijkste ondergronden. Zo blijft jouw productinformatie altijd lees- en scanbaar. En breng je een extra beschermlaminaat aan? Dan neemt de levensduur met jaren toe en zijn jouw gegevens nóg beter beschermd tegen omstandigheden zoals UV-straling, weersinvloeden en chemicaliën.

Welke typeplaat heb ik nodig?

Typeplaten worden zowel binnen als buiten ingezet. Dit vraag om verschillende labelmaterialen afhankelijk van locatie, temperatuur en toepassing. Het geschikte typeplaatlabels verschilt dan ook per toepassing.

Typeplaten voor binnengebruik

Bij binnengebruik volstaan voor 80-90% van de gevallen de standaard Industriële typeplaten. Dit zijn witte of zilveren typeplaat labels, zonder beschermlaminaat. Deze labels zijn zonder laminaat al watervast, slijtvast en resistent genoeg voor de meeste binnentoepassingen. De labels zijn gemaakt van hoogwaardig polyester en hebben een uitstekende kleefkracht. Dit zorgt voor een sterke hechting op verschillende ondergronden.

Typeplaten voor buitengebruik 

Bij buitengebruik van typeplaten adviseren we de Print & Protect. Print & Protect is een typeplaat met een beschermlaminaat. Dit transparante laminaat is eenvoudig aan te brengen op het label dankzij de speciale vouwconstructie. Door deze beschermende laag neemt de levensduur met jaren toe ten opzichte van een standaard typeplaat. Ook blijft het label beschermd tegen industriële omstandigheden, zoals UV-straling, weersinvloeden en chemicaliën.

Full-color typeplaten 

Wil je gebruikmaken van huisstijlkleuren op typeplaten? Of een opvallende signaalkleur om een bepaald productiejaar aan te geven bijvoorbeeld? Met Print & Laminate in combinatie met de ColorCube full-color labelprinter, maak je eenvoudig duurzame en kleurrijke typeplaten. Ook dit label heeft een beschermlaminaat. Hierdoor blijven de kleuren en gegevens op het label jarenlang goed leesbaar, zonder te vervagen.

Fraudebestendige typeplaten

Op zoek naar labels die fraude kunnen aantonen? Onze Fraudebestendig vinyl labels zijn gemaakt van een vinyl-soort die bij poging tot verwijderen direct afbrokkelt. Hierdoor zie je direct wanneer er een poging tot fraude is gedaan. Pas deze labels toe bij asset management of beveiligingstoepassingen.

Hoe maak je labels UV- en weerbestendig? 

Het gebruik van beschermlaminaat verlengt de levensduur van labels met jaren. Daarbij heeft het nog een aantal voordelen. Door het aanbrengen van een laminaat ontstaan weerbestendige labels die beschermd zijn tegen allerlei weersinvloeden. Daardoor is het label ook direct UV-bestendig. Door UV-bescherming blijft de bedrukking op het label jaren langer goed leesbaar. Tegelijkertijd biedt het laminaat bescherming tegen de meeste oliën en chemicaliën bij zwaar industrieel gebruik. Bij Print & Protect labels is het beschermlaminaat al inbegrepen. Door de handige vouwconstructie bevestig je het laminaat eenvoudig over de typeplaat heen.

Welke informatie kan ik printen op typeplaten?

Met onze ATP-labelprinter in combinatie met labelsoftware kun je eenvoudig en foutloos typeplaatlabels printen. Print bijvoorbeeld gegevens direct uit een database of genereer automatisch oplopende serienummers. Dit kun je combineren met 1D en 2D barcodes en logo's. De bedrukkingsmogelijkheden zijn eindeloos. Typeplaten met CE markering printen? Dit is eenvoudig te regelen in de labelsoftware. Je voegt het officiële CE keurmerk logo toe in het labelbestand en print vervolgens jouw typeplaten.

Gerelateerde artikelen

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.