Product toegevoegd aan bestelling
Winkelwagen
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support
Eigen supportafdeling
Industriële identificatie sinds 1969

Onze geschiedenis

Op 31 maart 1969 werd Altec opgericht. In het jaar waarin Neil Armstrong als eerste mens voet op de Maan zet, Eddy Merckx zijn eerste Tour de France won en The Beatles hun elpee Abbey Road uitbrachten. In de beginjaren van het bedrijf was de hoofdactiviteit voornamelijk de assemblage van bijvoorbeeld connectoren voor o.a. Fokker (fabrikant van vliegtuigonderdelen) in Papendrecht.

Van woonhuis tot ALTEC industrial identification

In 1994 kwam de huidige directeur Dennis de Vries in dienst bij het toenmalige ALTEC Electronica, om in 2002 directeur van Altec te worden. Op dat moment was het bedrijf gevestigd op de Veerdam in Papendrecht. De medewerkers van Altec – op dat moment 4 personen – zaten in een kantoor dat aan een woonhuis vast zat. Het bedrijf groeide en vandaar dat er een groter pand benodigd was; de Burgermeester Keijzerweg 18A werd de nieuwe bestemming.

Enkele jaren later werd ook dit pand te klein en in 2008 werd daarom besloten om naar het Nieuwland Parc te verhuizen. Op datzelfde moment werd er gekozen om de bedrijfsnaam te wijzigen in ALTEC industrial identification omdat deze naam beter aansloot bij het productaanbod. Altec was al jaren niet meer bezig met assemblage maar focuste zich voornamelijk op de identificatie-oplossingen die we vandaag de dag nog leveren.

Bedrijfsgroei en de komst van Altec België

In de periode van 2008 tot en met 2020 is Altec flink gegroeid, zowel qua omzet als personeel. Zo is het aantal medewerkers van minder dan tien personen op de Burgermeester Keijzerweg, opgelopen tot circa 50 verdeeld over twee vestigingen in twee landen. Op 1 januari 2005 bundelde Altec haar krachten samen met het Belgische bedrijf Impuls. Impuls was al jarenlang een belangrijke partner op het gebied van industriële coderingen in België en voert sinds 2013 ook de vlag van Altec.

Nieuw bedrijfspand in 2020

Uiteindelijk resulteerde de toenemende groei zich in 2020 naar een nieuw, duurzaam en groter bedrijfspand op het Nieuwland Parc. Het nieuwe bedrijfspand is niet meer te vergelijken met de aanbouw en het buitentoilet van het eerste pand, waar het ooit allemaal begon. Een prachtige locatie voor het ontvangen van relaties, een ruim magazijn en voldoende uitbreidingsruimte voor de komende jaren.

Nog altijd dezelfde visie

Na tientallen jaren heeft Altec nog steeds dezelfde visie: alles draait om de klant en we gaan heel ver om de klant te voorzien in zijn behoefte. Dit alles wordt ondersteund door het installeren van onze printsystemen op locatie, koppelen met bestaande klantsystemen en onze kosteloze technische support.

Meer weten over Altec?