Toegevoegd aan bestelling

12x
Winkelwagen
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support
Eigen supportafdeling

Kabelcodering

Door kabels of slangen te coderen spoor je veel sneller storingen op en herken je direct de juiste kabel bij herstelwerkzaamheden. Onze kabellabels zijn ook na installatie eenvoudig aan te brengen en zijn bestand tegen alle industriële omgevingen. Van UV-straling tot agressieve chemicaliën en wrijving. Kies je voor ADC kabelmerkers, (verschuifbare) wikkellabels of (tijdelijke) kabelvlaggen?

Welke kabelcodering heb ik nodig?

Zelflaminerende kabellabels

Wikkellabels zijn een vorm van kabelcodering, waarbij je het label om een kabel wikkelt. Het label is voor een gedeelte bedrukbaar, het andere gedeelte is transparant en vormt een beschermlaminaat voor de bedrukking. Deze labels zijn ook bekend als zelflaminerende labels of wrap-around labels. Op het printbare gedeelte kun je aansluitinformatie printen, zoals een nummer met een barcode of logo. Dit label breng je vervolgens aan op een kabel en wikkel je rond. Door het wikkelen beschermt het transparante gedeelte van het label de bedrukking.

Verschuifbare kabellabels 

Onze twistlabels zijn net als de wikkellabels zelflaminerende labels, met één verschil: je kan ze verschuiven en draaien nadat je ze hebt aangebracht. Dit is vooral handig wanneer een kabel al aangesloten is. Dan kun je het label naar je toe schuiven en/of draaien. Zodat het kabellabel áltijd goed leesbaar is.

Kabelmerkers voor elke diameter

Zoek je een kabellabel die je aan een kabel kunt bevestigen? Dan zijn onze ADC Kabelmerkers de perfecte oplossing. Dit label bevestig je met 2 kabelbinders aan elke kabel, hoe dik deze ook is. De levensduur van de kabelmerkers kun je met jaren verlengen door het gebruik van beschermlaminaat. Nog robuuster nodig? Kijk dan ook eens naar RVS-316 kabelmerkers voor een onverwoestbare vorm van kabelcodering.

Krimpkousen voor kabels en draden 

Deze krimpkousen (ookwel sleeves genoemd) schuif je na het printen van de gegevens over een kabel of draad. ADS Sleeves zijn dan ook te gebruiken voor het identificeren van dunne draden tot aan dikke kabels. Met een hittebron zijn de sleeves door de 3:1 krimpverhouding perfect strak aan te brengen. De sleeves zijn in combinatie met een draagstrip ook als kabelcodering te gebruiken.

HoseTag: barcode labels op kabels

Met de Hosetag is het mogelijk om barcodelabels te bevestigen op kabels. Zo maak je barcodes en QR-codes mogelijk voor kabelcodering. De tag maak je vast aan een kabel met twee kabelbinders. Dit zorgt er ook voor dat je de codering naderhand kunt draaien en daarmee de gegevens en barcodes altijd goed lees- en scanbaar zijn. Voor toepassingen met de Hosetag gebruik je het Print & Protect label. Dit label is te gebruiken op de Hosetag zelf (en dus op de kabel) én plakkend op het aansluitpunt van de kabel. Zo vang je twee labeltoepassingen af met één type label.

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.