Toegevoegd aan bestelling

12x
Winkelwagen
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support
Eigen supportafdeling

De software van Jeremy en Marlo

Over scrum, software en stuurcodes

Starten met een stageopdracht en er gaandeweg achter komen dat het toch meer is dan vooraf gedacht; tot zover weinig bijzonders. “Maar het idee is nu dat onze software daadwerkelijk gebruikt gaat worden!” Aan het woord zijn Jeremy en Marlo, die beiden momenteel hun eindstage volgen bij Altec. Twee ijverige studenten Software Development die hun enthousiasme niet kunnen verbergen zodra ze trots over hun softwareoplossing spreken.

“We werken volgens de scrum-methode aan onder meer design en functionaliteit. Die diversiteit is erg leuk!”

Marlo

What you see is what you get

“Aanvankelijk was onze stageopdracht redelijk klein”, begint Jeremy, die zich met name bezig houdt met de visuele weergave van de software. “Maar gaandeweg kwamen er allerlei zaken bij en werd het echt een grote opdracht. En nu lijkt het erop dat onze software daadwerkelijk gebruikt gaat worden, zowel binnen als buiten Altec. Onze oplossing is wat we noemen een what you see is what you get-editor voor labels”. Kijkend naar de vertwijfelde blik van de vragensteller vult Marlo snel aan. “We maken een stukje software waarmee je een label kan editen, en dat vervolgens precies zoals je het hebt gemaakt door een labelprinter kan worden geprint. Dat zetten we op een usb-stick, zodat je via het programma je labelbestanden kan maken en vervolgens via usb kan printen.” Waar Jeremy zich met de knoppen en elementen bezighoudt die je in de software ziet, neemt Marlo vooral de berekeningen áchter het programma voor zijn rekening. “We werken volgens de scrum-methode aan onder meer design en functionaliteit. Die diversiteit is erg leuk. Vooral wanneer het ontwerp uiteindelijk staat en goed werkt. Na vele uren werk zie je dan ineens de oplossing voor je.”

“Ik had nog nooit van TSPL-stuurcode gehoord, maar dat soort nieuwe uitdagingen is juist leuk!”

Jeremy

Het leerproces

Hoe verder het gesprek vordert, hoe duidelijker het wordt dat dit een samenwerking is tussen twee enthousiaste vakidioten. Er volgt een klein onderonsje waarin ze elkaar bijpraten over het ontdekken van een nieuwe programmeertaal, om vervolgens trots te melden dat ze nu werken met de zogenaamde TSPL-stuurcode. “Daar had ik hiervoor nog nooit van gehoord, maar dat soort nieuwe uitdagingen is wat het werk juist zo leuk maakt”, gaat Jeremy verder. “Er is gelukkig veel hulp en kennis beschikbaar. Men neemt de tijd om ons te helpen, zowel in het leerproces als inhoudelijk bij onze opdracht. We merken ook oprechte interesse in onze opdracht en dat iedereen dankbaar is voor wat we doen.” Iets wat Marlo direct beaamt. “Je kan hier gewoon naar iemand toelopen en rustig je vragen stellen. Daardoor kunnen wij ook beter ons werk doen.”

Wordt vervolgd

Helaas komt er eind juni toch echt een einde aan de stageperiode van Jeremy en Marlo. “Voor die tijd moeten we de ‘harde hoeken’ er nog afhalen. Er komt dan een eerste testversie van het programma te staan. We gaan de laatste bugs eruit halen en een aantal aspecten voor het design aanscherpen. En dan hebben we een mooi basisproduct dat klaar is voor gebruik.” Maar dat is niet eens het leukste nieuws. Naast dat Jeremy deze zomer aanblijft om de applicatie af te ronden, gaat Marlo zijn reis bij Altec ook verder ná zijn stage. Vanaf 1 juli gaat Marlo bij Altec aan de slag als junior Application Developer en mag hij zich dus verder vastbijten in nieuwe uitdagingen. Naast dat hij een bijdrage gaat leveren op het gebied van (software) development, gaat Marlo ook andere technische taken oppakken. Wordt vervolgd dus!

Verder lezen binnen stage bij altec

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.