Product toegevoegd aan bestelling
Winkelwagen
Online bestellen via ons klantportaal
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support

Kabelcodering

Creëer met kabellabels een overzichtelijke installatie van kabels of slangen. Door kabels of slangen te coderen met labels spoor je veel sneller storingen op en herken je direct de juiste kabel bij herstelwerkzaamheden. Onze labels voor kabelcodering print je zelf en zijn eenvoudig aan te brengen. Bovendien zijn ze bestand tegen UV-straling, agressieve chemicaliën en wrijving. Bekijk hieronder onze kabellabels voor netwerkkabels, stroomkabels, AV-kabels, hydrauliekslangen en andere types kabels en slangen.

Close-up van twee handen die een kabellabel om een kabel wikkelen

Print zelf kabellabels voor overzichtelijke kabelmarkering

Wil je zelf kabellabels printen? Onze kabelmarkering labels print je volledig in eigen beheer met de ATP-300 Pro. Dit is een industriële labelprinter die met alle bovenstaande labelmaterialen overweg kan. Of je nu ADC Kabelmerkers, TwistLabels, Wikkellabels, of Kabelvlaggen print. Bedruk zelf jouw labels met het kabeltype, de functie, het identificatienummer, de locatie en barcodes.  

Zelflaminerende kabellabels

Wikkellabels zijn een vorm van kabelcodering, waarbij je het label om een kabel wikkelt. Het label is voor een gedeelte bedrukbaar, het andere gedeelte is transparant en vormt een beschermlaminaat voor de bedrukking. Deze labels zijn ook bekend als zelflaminerende labels of wrap-around labels. Op het printbare gedeelte kun je zelf aansluitinformatie printen, zoals een nummer met een barcode of logo. Dit label breng je vervolgens aan op een kabel en wikkel je rond. Door het wikkelen beschermt het transparante gedeelte van het label de bedrukking.

Verschuif- en draaibare kabellabels 

Onze Twistlabels zijn net als wikkellabels zelflaminerend, maar dan met een extra voordeel: je kan ze verschuiven en draaien nadat je ze hebt aangebracht. Dit is vooral handig wanneer een kabel al aangesloten is. Je kunt het label vervolgens naar je toe schuiven en/of draaien. Zodat het label altijd goed leesbaar is.

Kabelmerkers voor elke diameter

Onze ADC Kabelmerkers zijn robuuste en resistente kabelmerkers voor kabelcodering. Deze labels breng je aan op een kabel met twee kabelbinders. Het doet er niet toe hoe dik de kabel is, met één label kun je elke gewenste kabel coderen. De levensduur van de kabelmerkers kun je met jaren verlengen door het gebruik van beschermlaminaat. Nog robuuster nodig? Kijk dan ook eens naar RVS-316 kabelmerkers voor een onverwoestbare vorm van kabelcodering.

Robuuste barcode labels op kabels

Zoek je een robuuste oplossing voor jouw kabellabels? Gebruik dan accessoires als de HoseTag, ChainTag of MultiTag. Daarmee is het mogelijk om barcodelabels te bevestigen op kabels en slangen. Zo maak je barcodes en QR-codes mogelijk voor kabelmarkering. 

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.