Product toegevoegd aan bestelling
Winkelwagen
Online bestellen via ons klantportaal
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support

Kabel labels voor een slim en geordend kabelsysteem

Een compleet overzicht van onze verschillende kabel labels

Kabels in besturingskasten identificeren, hydrauliekslangen coderen of simpelweg voor overzichtelijke kabelinstallaties zorgen zodat onderhoud of reparaties eenvoudiger en sneller zijn te realiseren. Onze kabel labels worden op verschillende manieren toegepast. Maar het doel is vaak hetzelfde: een overzichtelijke installatie van kabels. Maar afhankelijk van wensen of voorschriften kan het verschillen op welke manier je dit doet. Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje.

1. Kabelmerkers voor elke diameter kabel

Onze ADC Kabelmerkers zijn robuuste en resistente kunststof kabelmerkers voor kabelcoderingen. Deze merkers breng je aan op een kabel met twee tie-wraps. Het doet er niet toe hoe dik de kabel is, met één label kun je elke gewenste kabel coderen. Dit materiaal is van zichzelf al duurzaam, al is het ook mogelijk het label extra bescherming te geven met een UV-laminaat. Nog robuuster nodig? Kijk dan ook eens naar RVS-316 kabelmerkers voor een onverwoestbare vorm van kabelcodering.

2. Zelflaminerende wikkellabels

Wikkellabels zijn een vorm van kabelcodering, waarbij je het label om een kabel wikkelt. Dit label is voor een gedeelte bedrukbaar, het andere gedeelte is transparant en vormt een beschermlaminaat. Op het bedrukbare gedeelte print je jouw nummer of codering. Daarna bevestig je het label op een kabel en wikkel je het transparante deel rond. Zo is het label zelf onder extreme omstandigheden, zoals bij chemicaliën, jarenlang perfect leesbaar. Deze labels zijn ook bekend als zelflaminerende labels of wrap-around labels.

Op zoek naar kleurrijke full-color kabellabels? Met onze Full-color Wikkellabels print je opvallende signaalkleuren om kabels op afstand al direct herkenbaar te maken. Deze labels print je met de Altec ColorCube.

3. Twistlabels: draaibare en verschuifbare kabel labels

Net als de Wikkellabels zijn dit zelflaminerende labels. Twistlabels hebben een bedrukbaar en een transparant gedeelte, en je wikkels dit label rondom een kabel. Wat dan het verschil is met de Wikkellabels? Deze Twistlabels kun je nadat je ze hebt bevestigd naar je toe schuiven en/of draaien. Zo is het kabel label vanuit elke hoek goed leesbaar. Dit is met name handig wanneer een kabel al aangesloten is.

4. Krimpkousen voor kabels en draden

Krimpkousen schuif je over een kabel of draad heen en verwarm je vervolgens met een hittebron. Door deze hitte krimpen ze en zijn ze perfect strak aan te brengen. Krimpkousen worden ook sleeves genoemd. Onze sleeves zijn te gebruiken voor het identificeren van dunne draden tot aan dikke kabels. Dit is een overzichtelijke manier om bijvoorbeeld draden in besturingskasten snel te identificeren en biedt houvast bij onderhoud en reparatie. Onze ADS Sleeves en ADSC Sleeves zijn halogeenvrij, rookarm en vlamvertragend. Bovendien voldoen ADSC Sleeves aan meerdere certificeringen voor lucht- en ruimtevaart en de defensie- en spoorwegindustrie. Sleeves zijn in combinatie met een draagstrip ook te gebruiken voor dikkere kabels.

5. Kabelvlaggen en vlaglabels

Wil je een kabel tijdelijk identificeren? Dan zijn Kabelvlaggen een perfecte oplossing. Kabelvlaggen kun je na het printen eenvoudig om een kabel binden en na gebruik eenvoudig weer verwijderen zonder dat het label lijmresten achterlaat. Wist je dat onze Kabelvlaggen alleen op zichzelf hechten? Ze hechten dus niet aan het materiaal waar je het op bevestigd. Dit maakt het label ideaal voor tijdelijke en permanente identificatie van kabels of kostbare RVS-pijpstukken, waarbij de ondergrond schoon moet blijven.

Naast de plakkende variant, zijn onze Kabelvlaggen ook beschikbaar als Tag. Omdat de vlag uitsteekt, is de codering altijd goed leesbaar.

6. Vlaglabels

Vlaglabels zijn speciaal ontwikkeld voor glasvezelcodering en hebben een handige vouwconstructie. Daardoor ontstaat er een opvallende vlag om je kabels of draden in de vorm van een ‘P’ of een ‘T’.  Zo is identificatie altijd duidelijk zichtbaar.

 

Verder lezen binnen kabelcodering

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.