Product toegevoegd aan bestelling
Winkelwagen
Online bestellen via ons klantportaal
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support

Oppervlaktebehandeling: een overzicht van de mogelijkheden

Identificatie tijdens poedercoaten, natlakken en verzinken

Identificatie en track & trace van metaal tijdens oppervlaktebehandeling lijkt een lastige opgave, omdat het materiaal (en dus ook het label) het doorgaans zwaar te verduren krijgen. Wij hebben labels ontwikkeld die bestand zijn tegen deze zwaarste vormen van oppervlaktevlaktebehandeling. Denk bijvoorbeeld aan verzinken, (zwaar) stralen, poedercoaten en natlakken. Zo kun jij barcode labels gebruiken om metalen onderdelen voor en na het proces traceerbaar te maken. Wij zetten hier de mogelijkheden op een rijtje.

1. PaintLabel

Doorstaat chemische voorbehandeling en poedercoaten

Ons PaintLabel breng je aan voor de chemische voorbehandeling en het poedercoaten (tot 200°C). Het bestaat uit een bedrukbaar label en twee laminaten: een beschermlaminaat en een maskeerlaminaat. Op het bedrukbare gedeelte print je bijvoorbeeld projectinformatie, zoals 1D- of 2D-barcodes. Wanneer je het label bevestigt, vouw je dankzij de handige vouwconstructie het beschermlaminaat probleemloos over het label. Na het behandelproces verwijder je het extra maskeerlaminaat. Het label met de codering is dan niet alleen perfect leesbaar, maar ook volledig ingekapseld dankzij het beschermlaminaat.

2. HotPaintCard

Doorstaat stralen en poedercoaten

De HotPaintCard is een speciale flexibele card met een beschermlaminaat. Deze labels hang je vóór het behandelingsproces van stralen en poedercoaten aan metalen parts of constructies. Na de behandeling verwijder je het laminaat en is de HotPaintCard weer perfect lees- en scanbaar. Zo kun je zelfs tijdens zwaar stralen en poedercoaten gebruikmaken van QR- en barcodes.

3. WetPaintLabel

Doorstaat stralen en natlakken

Voor identificatie tijdens de zwaarste vormen van stralen en natlakken is het WetPaintLabel ontwikkeld. Een extreem plakkend label, waar een extra dik beschermlaminaat overheen gaat. Verwijder na het behandelproces het laminaat en de informatie en barcodes zijn weer perfect lees- en scanbaar.

4. WetPaintCard

Doorstaat stralen en natlakken

Voor identificatie tijdens de zwaarste vormen van stralen en natlakken is de WetPaintCard ontwikkeld. Een robuuste card met een extra dik beschermlaminaat. Verwijder na het behandelproces het laminaat en de projectinformatie en QR- of barcodes zijn weer
perfect lees- en scanbaar.

5. KettleTag

Verzinkbestendige metalen tags

De KettleTag maakt coderen met QR- en barcodes tijdens het verzinken mogelijk. Deze metalen tags krijgen na het printen een speciaal laminaat. Dit laminaat doorstaat de chemische voorbehandeling en beschermt hierbij de bedrukking tijdens het verzinken. In het verzinkbad van 450°C verdwijnt het laminaat, maar blijft de KettleTag goed lees- en scanbaar achter. Zo zijn alle onderdelen voor, tijdens en na het verzinken te traceren.

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.