Product toegevoegd aan bestelling
Winkelwagen
Online bestellen via ons klantportaal
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support

RFID: on-metal of non-metal labels

Het onderscheid tussen RFID on-metal en non-metal labels

RFID is een technologie die elektromagnetische velden gebruikt om objecten, mensen of dieren te identificeren en te volgen. Dit wordt mogelijk gemaakt door speciale RFID labels, waarbij een onderscheid bestaat tussen on-metal en non-metal labels.

1. On-metal

RFID on-metal labels zijn speciaal ontworpen om op (of in de omgeving van) metalen oppervlakten te worden gebruikt. Metalen oppervlakten reflecteren het signaal dat door een RFID label wordt uitgezonden, waardoor het lezen van het label bemoeilijkt wordt. On-metal labels zijn voorzien van een antenne die functioneren in de nabijheid van metalen oppervlakken. Deze labels worden vaak gebruikt in sectoren zoals logistiek en asset-tracking, waar items of objecten van metaal zijn en het nodig is om RFID labels rechtstreeks op of naast deze metalen oppervlakten te plaatsen.

2. Non-metal

Non-metal labels zijn ontworpen voor gebruik op niet-metalen oppervlakten, zoals plastic, papier, hout, glas of stof. Deze labels zijn eenvoudiger in ontwerp omdat ze geen speciale antenne nodig hebben zoals bij on-metal labels. Het is niet alleen van belang of de oppervlakte waarop het label bevestigd is metalen deeltjes bevat, maar ook of er geen metalen deeltjes in de omgeving aanwezig zijn. Hierdoor zou het signaal alsnog verstoord kunnen worden. Non-metal RFID labels worden gebruikt in sectoren waar er geen metalen oppervlakten in de omgeving zijn of waar het nodig is om labels op hout, karton, stof, papier, plastic of andere niet-metalen materialen te plaatsen.

 

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.