Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support
Eigen supportafdeling
CODEREN EN KEUREN VAN HYDRAULIEKSLANGEN

Hydrauliek

Elke hydrauliekslang is uniek door onder meer de dikte, lengte en de koppeling. Voor reparatie- en garantiedoeleinden is een goede slangregistratie dan ook ontzettend handig. Door het coderen van hydrauliekslangen kun je direct achterhalen om welke slang het gaat. Zo gaat het maken van een vervangende slang veel sneller en worden storingen bij klanten sneller verholpen.

Bij hydrauliekslangen moet je kunnen aantonen dat de slangen veilig zijn voor gebruik. De NPR 5527 geeft hierbij aan dat er jaarlijkse een keuring moet plaatsvinden. Om aan te tonen dat een slang gekeurd is, kun je een keuringslabel aan de slang bevestigen met een keuringsschijf. Op die manier is het opvallend zichtbaar wanneer een slang gekeurd is.

Voorbeelden van hydrauliekcodering

Gerelateerde producten

Hydrauliekslangen kunnen op verschillende manieren worden geïdentificeerd. Gebruik bijvoorbeeld onze HoseTag in combinatie met de 12 x 40 mm Print & Protect. Het label plak je op de HoseTag, die je vervolgens vastmaakt met tie-wraps. Zo is deze vorm van codering geschikt voor elke diameter slang of kabel.