Product toegevoegd aan bestelling
Winkelwagen
Online bestellen via ons klantportaal
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support

De stages van Daniël en Tycho

Over hun project, software en TSPL

Daniël en Tycho volgen allebei de opleiding Software & Development aan het Da Vinci College in Dordrecht. In september 2023 zijn ze begonnen met hun stage bij Altec, voor Tycho een meeloopstage en voor Daniël zijn afstudeerstage. Hieronder vertellen Daniël en Tycho uitgebreid over hun uitdagende opdracht waar ze samen aan werken.

‘Het is voor mij de eerste keer dat ik aan een heel groot project werk.’

Tycho

TSPL-designer

Daniël en Tycho werken samen aan een zogenoemde ‘TSPL-designer’ voor labelprinters. ”Het is een online designer die labelprinters kan aansturen”, begint Daniël. “In de designer kan je het label opmaken met bijvoorbeeld tekst, afbeeldingen, vormen en barcodes. Vervolgens genereer je vanuit de designer een soort code, TSPL. Dit is de printertaal die de printers aanstuurt. Die code stuur je daarna door naar de printer.” Deze TSPL-designer werkt in een browser en kan je dus overal gebruiken. Tycho vertelt verder: ”Het voordeel van deze designer is dat er geen tussenkomst is van een printerdriver. Alles komt precies zo uit je printer zoals je het hebt gemaakt in de designer.” Gedurende het gesprek gaan de studenten nog dieper in op de complexe printertaal van TSPL. De grootste uitdaging bij dit project is namelijk om de stuurcode vanuit de designer zo accuraat mogelijk op de printer te krijgen. ”Dat is lastig, want je hebt van te voren geen beeld van hoe het eruit komt te zien. Alles wat de printer doet, moet precies nagebootst worden in de designer. De coördinaten en de tekstgrootte moeten perfect zijn. En een QR-code heeft duizenden manieren om gegenereerd te worden, je moet dus precies de juiste manier hebben.”

‘Het project wordt ook steeds complexer waardoor je om leert gaan met de ingewikkelde gedeelten van de software.’

Daniël

Leren van nieuwe dingen

Gedurende het gesprek wordt het enthousiasme over de opdracht duidelijk. ”Het is voor mij de eerste keer dat ik aan een heel groot project werk. Een schoolproject duurt meestal maar een paar weken en dan is het weer klaar. Bij dit project blijft het maar doorgaan en dat maakt het wel echt leuk, je leert constant nieuwe dingen. Het project wordt ook steeds complexer waardoor je om leert gaan met de ingewikkelde gedeelten van de software.” Inmiddels is het project zo uitgebreid dat er wekelijks 50 nieuwe ideeën bedacht en geïmplementeerd worden. ”In totaal hebben we denk ik ongeveer 400 nieuwe ideeën geïmplementeerd”, vertelt Tycho.

Wanneer de opdracht helemaal geslaagd is, durven de stagiaires nog niet te zeggen. ”Er zijn zoveel mogelijkheden, als we het willen, dan zouden we nog een jaar door kunnen werken aan deze opdracht. Maar we moeten natuurlijk wel een grens trekken wanneer de designer voor ons en voor Altec klaar is. In februari lopen onze stages weer ten einde. We zijn in ieder geval erg benieuwd naar wat het uiteindelijke product gaat worden.”

Verder lezen binnen stage bij altec

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.