Product toegevoegd aan bestelling
Winkelwagen
Online bestellen via ons klantportaal
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support

Het verschil tussen continu en gestanste labels

Kies je voor een vast formaat of flexibel werken?

Gestanste labels en continu labels. Als je dit voor het eerst hoort, kan het misschien wat verwarrend zijn wat hiermee wordt bedoeld. Beide vormen worden veel gebruikt, en afhankelijk van hoe jij labels wil printen kan het misschien handiger zijn om met continumateriaal te werken. We zetten de verschillen voor je op een rijtje.

1. Gestanste labels

In de meeste gevallen zijn bedrijven op zoek naar een gestanst label. Wanneer je op zoek bent naar een gestanst label, dan zoek je namelijk een label in een specifieke afmeting. Gestanste labels hebben een vaste grootte en vorm. Deze labels worden dan ook met name gebruikt als uniformiteit en precisie belangrijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer een fabrikant eist dat een typeplaatje op producten niet groter mag zijn dan 50 x 25 mm, of als het oppervlak waar het label op komt beperkte afmetingen heeft.

De meeste labels in ons assortiment zijn gestanste labels en zijn dus beschikbaar in vaste afmetingen. Zo hebben wij voor elke toepassing meerdere afmetingen beschikbaar en zit er dus altijd een oplossing voor jou tussen. En in het uitzonderlijke geval dat je een specifieke afmeting zoekt die wij niet hebben? Dan kunnen wij een oplossing op maat leveren. Neem hiervoor contact met ons op door te bellen naar 078 – 615 20 33.

2. Continu labels

Wil je liever flexibel zijn in de grootte van jouw labels? Bijvoorbeeld omdat je vaak verschillende afmetingen gebruikt? Grote kans dat continu labels dan een geschikte oplossing zijn. Wanneer je een continu labels gebruikt, heb je namelijk een rol met één heel lang label. Dat kan wel 500 meter lang zijn! Wanneer je vervolgens labels gaat printen, bepaal je met de printerinstellingen zelf de afmeting van het label.

Continu labels worden dan ook veel gebruikt in industriële en logistieke toepassingen, zoals met ons Magneetband. Met deze magnetische continu labels codeer je een volledig warehouse, omdat je zowel de kleine rekken als de grote metalen stellingen kan identificeren. En met ons Industrial Vinyl, dat zowel in gestanste als continu vorm beschikbaar is, identificeer je elk object in de binnen- en buitenlucht. Van containerlabels tot transportkarren, machines en hoogwerkers.

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.