Toegevoegd aan bestelling

12x
Winkelwagen
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support
Eigen supportafdeling

NEN-3140 veiligheidsnorm

Wat is het en waar moet je aan voldoen?

Het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) heeft meer dan 34.000 normen ontwikkeld. Dit zijn de in Nederland aanvaarde internationale (ISO, IEC), Europese (EN) en nationale normen (NEN). Wanneer een organisatie, branchevereniging, producent, consumentenorganisatie of de overheid behoefte heeft aan vastgelegde afspraken, dan gaat het Nederlandse Normalisatie-Instituut aan de slag met het ontwikkelen van een norm. NEN-normen zijn geen wetten, maar kunnen wel een manier zijn om aan bepaalde wetten te voldoen. Daarnaast biedt het organisaties een bepaalde garantie over producten en diensten. 

1. NEN-3140

Eén van de normen die NEN heeft ontwikkeld, is de NEN-3140 veiligheidsnorm. De NEN-3140 veiligheidsnorm heeft betrekking op de veiligheid van elektrische installaties en apparaten. De Nederlandse wet stelt dat werkzaamheden met of aan deze installaties veilig moeten worden uitgevoerd. Het volgen van de NEN-3140 is de best mogelijke manier om aan deze wet- en regelgeving te voldoen. Door je aan de NEN-3140 norm te houden, zorg je ervoor dat jouw elektrische installaties in goede staat blijven en dat eventuele incidenten, zoals elektrocutie, voorkomen worden. Wanneer je wil voldoen aan de NEN-3140 norm is een periodieke keuring dan ook vereist. Tijdens een NEN-3140 keuring wordt er o.a. gekeken of:

  • De noodzakelijke tekeningen van de installaties aanwezig zijn
  • De (eventuele) aanwezige beschadigingen aan apparaten en/of installaties geen gevaar kunnen veroorzaken
  • Er geen zichtbare aanwijzingen van oververhitting zijn op apparaten en/of installaties
  • Het apparaat en/of de installatie past bij de huidige gebruikseisen

 

2. NEN-3140 keuringslabels

Om aan te geven wanneer een installatie of apparaat voor het laatst is gekeurd volgens de NEN-3140 veiligheidsnorm, hebben wij NEN-3140 keuringslabels. Deze keuringslabels print je heel eenvoudig zelf met onze ATP-300 Pro labelprinter.

Je kunt de keuringslabels moeiteloos zelf afdrukken, inclusief een uniek nummer en de benodigde informatie, zoals de vervaldatum. Zo zie je wanneer de machine gekeurd is en wanneer de volgende inspectie nodig is. Onze keuringslabels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, zo kun je bijvoorbeeld voor elk jaar van inspectie een andere kleur gebruiken.

Bekijk onze keuringslabels

 

Full-color keuringslabels

 

Wil je keuringslabels of inspectielabels met een full-color bedrukking? Kijk dan bij de Full-color-keuringslabels. Deze kleurrijke labels print je met de ColorCube.

Full-color keuringslabels

Verder lezen binnen nieuws

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.