Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support
Eigen supportafdeling

De printer spoelt materiaal door

Mogelijk zie je ook de foutmelding 'Media Form Error'

Het kan voorkomen dat de printer na het aanzetten ca. 1 meter aan labelmateriaal doorspoelt en de foutmelding Media Form Error geeft. De meestvoorkomende oorzaak is dat er continu labelmateriaal in de printer zit, maar dat de printer denkt dat er een gestanst label in de printer zit – of andersom. Controleer daarom eerst welk type label er in de printer zit.

1. Gebruik het juiste labelbestand

Zorg ervoor dat je gebruik maakt van het juiste labelbestand. Wij hebben een overzicht waarin alle sjablonen staan, voorgeprogrammeerd met de juiste instellingen per printer. Zoek in de lijst van labelbestanden naar het label waarmee je print.

Labelstanden

2. Printer Preferences

Lost dit het probleem niet op? Probeer het dan op te lossen via de Printer Preferences van de printer. Ga hiervoor in jouw labelsoftware naar de Printereigenschappen, of in Windows naar de Voorkeursinstellingen. Kies vervolgens het tabblad Printer Utilities en kies Printer Preferences.

Het venster Printer Settings wordt geopend. Selecteer in het menu aan de linkerkant Media Settings en kies vervolgens onder Media detection settings de juiste instellingen, passend bij jouw type label.

Sluit af door op Apply Settings te klikken.

Service

Vragen over ColorCube

Vraag niet gevonden? Vind hier het antwoord.
Bel ons op 078 615 2033

Even in contact komen?

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur via 078 615 2033. Of vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Andere support kwesties?