Hoe koppel ik een Excel-bestand in NiceLabel?

1. Excel-koppeling starten

Open een nieuw of bestaand labelbestand, waar je het Excel-bestand in wil koppelen.

• Ga bovenin het menu naar het tabblad Gegevens en klik op de knop Excel

2. Databasewizard

Nu begint de stapsgewijze databasewizard. Klik op Volgende.

• Selecteer via Bladeren het gewenste Excel-bestand op je PC en klik op Volgende
  • Nu kun je de kolommen uit het Excel-bestand selecteren. Deze staan automatisch allemaal geselecteerd in het venster Geselecteerde velden. Met de knoppen in het midden kun je deze Verwijderen of Toevoegen. Klik op Volgende.
  • Geef aan hoeveel labels je per databaserecord wil printen. Dit staat standaard ingesteld op 1. Klik op Volgende
  • Geef aan of je automatisch (tekst)velden wil aanmaken op het label op basis van de geselecteerde kolommen uit het Excel-bestand. Deze optie staat standaard aan. Klik op daarna op Volgende.
  • In dit laatste scherm zie je de totale selectie van de records uit het Excel-bestand die nu zijn geïmporteerd. Klik op Voltooien om het importeren af te ronden.

3. Excel-data op het label

Je ziet nu afhankelijk van het aantal kolommen in Excel één of meerdere tekstvelden op het label verschijnen. Als je meerdere kolommen hebt geïmporteerd krijg je per kolom een tekstveld te zien.

• Let op: alleen het eerste record uit het Excel-bestand is zichtbaar in jouw ontwerp

Zijn er geen tekstvelden aangemaakt?
Misschien heb je in de databasewizard gekozen voor ‘Maak geen objecten aan’. In dat geval kun je de Excel-gegevens alsnog toevoegen door een Tekstobject aan te maken. Vervolgens selecteer je bij Data de juiste kolom uit het Excel-bestand.

4. Labels printen

Klik nu in de werkbalk in het tabblad Start op Afdrukken.

• In het afdrukvenster kun je de records selecteren die je wil afdrukken door de rijen aan- of uit te vinken
  • Onder het kopje Kopieën geef je aan hoeveel labels je wil printen
  • Ook kun je bij Geselecteerde records ingeven welke rijen je wil printen. Bijvoorbeeld rij 1 tot 10 of een aantal specifieke records (1,3,8).
Vraag niet gevonden? Vind hier het antwoord.
Bel ons op 078 615 2033

Even in contact komen?

Je kan ons telefonisch bereiken via 078 615 2033. Van maandag t/m donderdag zijn wij bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag zijn wij bereikbaar van 08:30 tot 16:30.

Andere support kwesties?

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!