Een tekstvak gebruiken in QlickPrint

De functie Tekstvak biedt meer mogelijkheden dan een standaard tekstobject. Met een tekstvak kun je meerdere regels automatisch onder elkaar verdelen en de tekstgrootte automatisch schalen naarmate er meer of minder tekst in het tekstvak staat.

1. Een tekstvak maken

Om een tekstvak te maken, kies je links in het scherm voor de functie Tekstvak. Verplaats vervolgens de muiscursor naar het label en klik op de plaats waar jij jouw tekstvak wil plaatsen.

2. Een tekstvak instellen

Je kan een tekstvak op verschillende manieren instellen. Klik op het tekstvak om deze te selecteren en de beschikbare opties in te zien. Aan de rechterkant van het scherm zie je nu het venster Objectselectie.

Standaard staat het tekstvak ingesteld op Vaste gegevens. Op de plek waar nu de tijdelijke tekst “Tekstvak” staat, kun je nu vaste gegevens invoeren.

3. Een tekstvak variabel maken

Met een variabel tekstvak kun je, wanneer je het label gaat printen, in het afdrukvenster een tekstwaarde invullen.

4. Een tekstvak uitlijnen

Je kan de uitlijning van de tekst binnen het tekstvak aanpassen. Bijvoorbeeld als je wilt dat jouw tekst altijd precies in het midden van jouw label staat uitgelijnd. Om jouw tekstvak uit te lijnen, selecteer je eerst het tekstvak om het venster Objectselectie rechts op jouw scherm te openen. Kies vervolgens voor het tabblad Stijl en kies onder Uitlijning de uitlijning die jij voor jouw tekstvak wil gebruiken.

5. Automatisch schalen

De functie Automatisch schalen is onmisbaar wanneer je wil dat jouw tekst automatisch kleiner wordt geschaald naarmate er meer tekst in het tekstvak verschijnt. Klik op onderstaande knop om de FAQ hierover te openen.

Automatisch schalen van een tekstvak
Vraag niet gevonden? Vind hier het antwoord.
Bel ons op 078 615 2033

Even in contact komen?

Je kan ons telefonisch bereiken via 078 615 2033. Van maandag t/m donderdag zijn wij bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag zijn wij bereikbaar van 08:30 tot 16:30.

Andere support kwesties?

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!