Product toegevoegd aan bestelling
Winkelwagen
Online bestellen via ons klantportaal
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support

Een monoloog van Jasper

Oriënteren, ontwikkelen en leerdoelen behalen

Ik zal mijzelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Jasper en ik ben stagiair op de marketingafdeling bij Altec. Momenteel zit ik in het 1e jaar van de opleiding Commerciële Economie op Avans Hogeschool in Breda, waar ik het ontzettend naar m’n zin heb. Nadat ik een bericht op LinkedIn had geplaatst met een oproepje of iemand mij verder kon helpen in mijn zoektocht naar een stageplek, reageerde Christien (Finance & HR manager) met een uitnodiging om een keer op gesprek te komen. Vanaf het moment dat ik bij Altec binnenstapte voelde het meteen goed en na het eerste gesprek wist ik het zeker, hier wil ik stage lopen! Tijdens het gesprek werd er oprecht interesse getoond in mij en mijn leerdoelen, waardoor ik het gevoel kreeg dat Altec mij echt wilde helpen.

“Ik vond het erg tof om te zien dat er goed gehoor is gegeven aan mijn wensen om zoveel mogelijk te oriënteren”

De zoektocht

Op mijn eerste werkdag heeft mijn stagebegeleider mij onder zijn vleugels genomen. Ik ben in mijn eerste werkdagen door meerdere collega’s geïnformeerd over hoe marketing eruitziet binnen Altec en is er mij een hoop nuttige productkennis bijgebracht. Ik vind het leuk om te zien hoe ik vrij snel wat praktijkervaring en productkennis heb opgebouwd. Wat ook leuk is; veel mensen zeiden in mijn eerste periode dat “Altec geen bedrijf is dat op een traditionele manier aan verkoop doet, maar klanten echt een oprecht advies geeft”. Ik merkte al vrij snel dat hier niks aan gelogen is en dat veel bedrijven hier nog wat van kunnen leren.

Oriënteren

Bij het kennismakingsgesprek gaf ik aan dat ik zoveel mogelijk wilde oriënteren en van verschillende werkzaamheden wilde proeven. Ik heb tijdens mijn stage de vrijheid gekregen om met meerdere afdelingen een dagje mee te lopen. Dit vond ik erg fijn, want zo kon ik een beter beeld krijgen van alle werkzaamheden binnen een bedrijf. Het was voor mij erg tof om te zien dat er dus goed gehoor is gegeven aan mijn wensen. Naast het oriënteren op de verschillende afdelingen heb ik ook binnen de marketingafdeling georiënteerd. Eén van mijn leerdoelen was namelijk meer te leren over het design-aspect van marketing, omdat dit op dit moment nog niet is behandeld op mijn opleiding. Hiervoor kon ik terecht bij Katja, die twee dagen per week werkzaam is voor Altec en een echte expert is op het gebied van design. Zij heeft mij een aantal keer goed uitleg gegeven en geholpen hoe ik uit de voeten kan met designprogramma’s zoals Photoshop, InDesign en Illustrator.

Hiernaast heeft mijn stagebegeleider mij veel betrokken bij zijn werkzaamheden, waardoor ik een goed beeld kon krijgen waar een marketeer zich zoal mee bezig houdt. Een groot project wat gaande was tijdens mijn stageperiode heeft te maken met de ontwikkeling van een nieuwe website. Ik heb de kans gekregen om een aantal meetings bij te wonen met de bedrijven waarmee Altec gaat samenwerken. Dit was voor mij een nieuwe ervaring om te kijken hoe het eraan toe gaat bij zulke meetings en ik heb gelijk de kans gehad om bij een ander bedrijf binnen te kijken, twee vliegen in één klap dus!

Aan alles komt een einde

Als ik terugblik op de afgelopen periode ben ik heel blij dat ik stage heb gelopen bij Altec. Ik denk dat ik geen beter bedrijf had kunnen treffen voor mijn eerste stage! Iedereen is hier zichzelf en er hangt altijd een goede sfeer. Ik merkte dat de groep close is met elkaar en leuk samenwerkt. Er werd ook goed naar mij omgekeken en zeker niet aan mijn lot overgelaten. Ik heb meer dan genoeg mogelijkheden gehad om aan mijn leerdoelen te werken en mijzelf verder te ontwikkelen als “young professional.” Aan toekomstige stagiaires van Altec wil ik één belangrijke tip geven; maak goed gebruik van de kennis en expertise van de werknemers. Mijn ervaring heeft geleerd dat iedereen je met alle liefde wil helpen en erg lovend over zijn of haar vak spreekt. Ik ben Altec en haar werknemers heel dankbaar voor de stageperiode en ik hoop dan ook dat dit niet de laatste keer is dat ik in contact kom met dit mooie bedrijf!

Verder lezen binnen stage bij altec

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.