Product toegevoegd aan bestelling
Winkelwagen
Online bestellen via ons klantportaal
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support

Labels voor draadmarkering

Een compleet overzicht van onze verschillende draad labels

Draad labels zijn essentieel voor het identificeren van draden in besturingskasten en elektrakasten. Draadmarkering zorgt ervoor dat onderhoud en reparaties eenvoudiger en sneller uit te voeren zijn. Onze draad labels kennen diverse toepassingen, maar het uiteindelijke doel blijft hetzelfde: het creëren van een overzichtelijke installatie van draden. Afhankelijk van specifieke wensen of voorschriften, kan de manier waarop je dit doet verschillen. Wij zetten de mogelijkheden graag voor je op een rijtje.

1. Bedrukbare krimpkousen voor draden en kabels

Onze bedrukbare krimpkousen voor draden en kabels, ook wel Sleeves genoemd, zijn de bekendste vorm van draadmarkering. Deze Sleeves schuif je over een draad of kabel heen, waarna je die via een hittebron krimpt, totdat deze perfect om een draad of kabel passen. Onze ADS Sleeves en ADSC Sleeves kun je zelf bedrukken met een labelprinter en zijn te gebruiken voor het identificeren van dunne draden tot aan dikke kabels. Onze Sleeves zijn bovendien halogeenvrij, rookarm en vlamvertragend. ADSC Sleeves voldoen daarbij aan meerdere certificeringen voor lucht- en ruimtevaart en de defensie- en spoorwegindustrie. Sleeves zijn in combinatie met een draagstrip ook te gebruiken voor draden of kabels die dikker zijn dan onze maximale draad- en kabeldiameter.

2. Draadlabels

Draadlabels zijn op drie verschillende manieren te gebruiken: horizontaal, verticaal en als vlag. Hierdoor kun je met één type label draden en kabels van 1 tot 6 mm labelen, bijvoorbeeld glasvezel (3 mm) of UTP-kabels (5 mm). Draadlabels zijn vanwege het flexibele materiaal ook erg geschikt voor dunnere draden.

3. Vlaglabels

Vlaglabels zijn bedoeld voor glasvezelcodering. Door de handige vouwconstructie van deze labels ontstaat er een opvallende vlag in de vorm van een ‘P’ of een ‘T’. Zo is identificatie altijd goed zichtbaar.

4. Wire Tags

Deze alternatieve vorm van draadcodering is dé oplossing wanneer je geen kabelbinders of een plakkende oplossing wenst. Wire Tags bevatten twee gaatjes aan beide uiteinden, hiermee schuif je de tag eenvoudig over de draad heen en is jouw codering altijd goed zichtbaar. Wire Tags zijn een ideale oplossing wanneer je bijvoorbeeld later nog de stekkers aan het draad gaat monteren.

 

 

Onze labels voor draadmarkering kun je volledig zelfstandig printen met de ATP-300 Pro. Dit is onze meestgekozen labelprinter die met alle bovenstaande labelmaterialen overweg kan. Of je nu Sleeves, Draadlabels of Vlaglabels print: met de ATP-300 print je altijd het perfecte draad label.

Bekijk de ATP-300 Pro

 

Verder lezen binnen draadcodering

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.