Hoe maak ik een koppeling met een database in QlickPrint?

In QlickPrint kan je een koppeling maken met verschillende databases. De volgende gegevensbronnen worden ondersteund: CSV, TXT, MS Acces, Excel en SQL Server-databases. In deze FAQ gebruiken we de meest voorkomende gegevensbron, Excel, als voorbeeld.

1. Kies de gegevensbrontype

Open eerst QlickPrint en maak een nieuw labelontwerp aan of open een bestaand labelontwerp.

2. Werkblad kiezen en data plaatsen

Als jouw Excel-bestand bestaat uit meerdere werkbladen, kun je nu kiezen welk werkblad je wilt importeren.

• Als jouw Excel-bestand uit één werkblad bestaat, is standaard dit enige werkblad geselecteerd. Klik op volgende.
  • Selecteer nu of er automatisch tekstobjecten moeten worden gemaakt voor elke kolom in jouw Excel-bestand. Deze optie is standaard aangevinkt. Klik op Volgende.
  • Er verschijnt nu een bevestigingsscherm. De koppeling met jouw Excel-bestand is gemaakt! Klik op Voltooien.

3. Optioneel: kopieën beheren

Standaard wordt elk record in jouw Excel-bestand op één label geprint. Heb je dus 20 records in jouw Excel-bestand staan, dan worden er 20 verschillende labels geprint. Wil je dat er per record meerdere kopieën worden geprint? Klik dan bij stap 1.2 Werkblad kiezen en data plaatsen op de knop Kopieën beheren. In het venster dat opent kun je kiezen uit twee manieren om het aantal kopieën per label in te stellen: vast of variabel.

Vraag niet gevonden? Vind hier het antwoord.
Bel ons op 078 615 2033

Even in contact komen?

Je kan ons telefonisch bereiken via 078 615 2033. Van maandag t/m donderdag zijn wij bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag zijn wij bereikbaar van 08:30 tot 16:30.

Andere support kwesties?

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!