Een teller invoegen in NiceLabel

Een teller gebruik je bijvoorbeeld voor serienummers of kabelnummers

1. Tekstobject invoegen

Om een teller te kunnen gebruiken moet je eerst een tekstobject aanmaken op het label.

• Selecteer nu het tekstobject en ga naar Data in het tabblad Bron en selecteer de optie Teller

2. Teller instellingen

Onder het kopje Definitie bepaal je de instellingen van de teller.

• Tellertype Kies hier voor een op- of aflopende teller
  • Stap Met welke hoeveelheid neemt de reeks toe per stap?
  • Herhaling Het aantal labels (kopieën) per stap in de reeks
  • Initiële waarde Het getal waar de teller mee begint
  • Printerteller Stel deze optie in op ‘Computerteller altijd gebruiken’

3. Voor- en achtervoegsels

Wil je dat het oplopende nummer altijd begint (of wordt afgesloten) met bepaalde tekens? Dit kun je instellen met een voorvoegsel en/of achtervoegsel. Klik rechts in het scherm op Geavanceerde eigenschappen en ga naar het tabblad Uitvoerregels.

• Vul bij de velden Voorvoegsel en/of Achtervoegsel welke tekens je voor en/of na het oplopende nummer wil plaatsen en klik daarna op OK

Je ziet nu direct dat het voor- en achtervoegsel rondom het oplopende nummer is geplaatst.

4. Oplopende nummers printen

Klik boven in de menubalk op Afdrukken.

• Geef bij Aantal in het veld Aantal etiketten op hoeveel labels je wil printen
  • Druk vervolgens op Afdrukken om de labels met oplopende nummers te printen
Vraag niet gevonden? Vind hier het antwoord.
Bel ons op 078 615 2033

Even in contact komen?

Je kan ons telefonisch bereiken via 078 615 2033. Van maandag t/m donderdag zijn wij bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag zijn wij bereikbaar van 08:30 tot 16:30.

Andere support kwesties?

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!