Product toegevoegd aan bestelling
Winkelwagen
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support
Eigen supportafdeling

Waarom worden gekleurde afbeeldingen niet goed geprint in NiceLabel?

Een ATP of TTP-printer kan maar één kleur printen

Wanneer je met ATP of TTP-printer een afbeelding of logo print, kan het zijn dat er een gedeelte hiervan wegvalt tijdens het printen. De oorzaak hiervan ligt bij het feit dat deze printers maar één kleur kunnen printen. Dit zal in de meeste gevallen zwart zijn, omdat er vaak een zwart inktfolie in de printer zit. We lichten dit toe met een voorbeeld, waarbij we ervan uitgaan dat er een zwart inktfolie gebruikt wordt.

Wanneer je een gekleurde afbeelding of logo wil printen, dan zal de printer automatisch alle kleuren omzetten naar de kleuren waarin het kan printen: zwart. Alle donkere tinten worden herkend als zwart (en worden dus geprint) en alle lichte tinten worden omgezet naar wit en dus niet geprint. In de praktijk zal een donkerblauwe kleur nog herkend worden als donkere tint, en dus als zwart geprint worden. Maar de kleur geel zal niet herkend worden, en dus niet geprint. Wanneer je afbeeldingen of logo’s met een kleurverloop wil printen zal dit bovendien nog lastiger zijn voor de printer om te herkennen.

1. Oplossingen

Een echte zwart-wit afbeelding gebruiken

Van veel afbeeldingen, pictogrammen of bedrijfslogo’s zijn echte zwart-wit versies te vinden. Let er hierbij op dat het écht een zwart-wit afbeelding is, en dat het geen afbeelding is in grijstinten. Voor bedrijfslogo’s kunt u dit het best intern navragen bij de verantwoordelijke persoon of afdeling.

De drempelwaarde aanpassen in NiceLabel

In NiceLabel kan je voor afbeeldingen de drempelwaarde aanpassen voor het printen. Hoe lager deze waarde, hoe meer donkere tinten er afgedrukt worden. Zet je deze waarde lager, dan worden er meer lichte tinten als zwart afgedrukt.

  • Klik op de afbeelding die je wil aanpassen en ga in de Eigenschappen naar tabblad Stijl
  • Verander het Rastertype van Printerstuurprogramma standaard naar Drempel
  • Vervolgens kan je een waarde invoeren van 0 t/m 255. Hoe lager deze waarde, hoe meer donkere tinten er afgedrukt worden. Hoe hoger deze waarde, hoe meer lichte tinten er als zwart afgedrukt worden.
Vraag niet gevonden? Vind hier het antwoord.
Bel ons op 078 615 2033

Even in contact komen?

Je kan ons telefonisch bereiken via 078 615 2033. Van maandag t/m donderdag zijn wij bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag zijn wij bereikbaar van 08:30 tot 16:30.

Andere support kwesties?

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.