Mijn ColorCube geeft de melding: Media Form Error

Kies het juiste labelbestand

Het kan voorkomen dat de printer na het aanzetten de foutmelding Media Form Error geeft. De meestvoorkomende oorzaak is dat er continu labelmateriaal in de printer zit, maar dat de printer denkt dat er een gestanst label in de printer zit – of andersom. Controleer daarom eerst welk type label er in de printer zit.

1. Gebruik het juiste labelbestand

Zorg ervoor dat je gebruik maakt van het juiste labelbestand. Wij hebben een overzicht waarin alle sjablonen staan, voorgeprogrammeerd met de juiste instellingen per printer. Zoek in de lijst van labelbestanden naar het label waarmee je print.

Labelstanden

2. Printer Preferences

Lost dit het probleem niet op? Probeer het dan op te lossen via de Printer Preferences van de printer. Ga hiervoor in jouw labelsoftware naar de Printereigenschappen, of in Windows naar de Voorkeursinstellingen. Kies vervolgens het tabblad Printer Utilities en kies Printer Preferences.

Het venster Printer Settings wordt geopend. Selecteer in het menu aan de linkerkant Media Settings en kies vervolgens onder Media detection settings de juiste instellingen, passend bij jouw type label.

Sluit af door op Apply Settings te klikken.

Vraag niet gevonden? Vind hier het antwoord.
Bel ons op 078 615 2033

Even in contact komen?

Je kan ons telefonisch bereiken via 078 615 2033. Van maandag t/m donderdag zijn wij bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag zijn wij bereikbaar van 08:30 tot 16:30.

Andere support kwesties?

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!