Product toegevoegd aan bestelling
Winkelwagen
Online bestellen via ons klantportaal
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support

Dit heb je nodig om labels te printen

Printer, labels, inktfolie en software

1. Labels en labelprinter

De keuze is gemaakt: jouw bedrijf kiest voor een labelprinter. Na altijd gewerkt te hebben met een handmatige markering, gravering of pen en papier wil je nu een professionele en duurzame oplossing om jouw producten of materialen te identificeren. Of misschien zijn jouw wensen in de loop der jaren veranderd en ben je toe aan een nieuwe labelprinter. Wanneer je dit leest ben je dan misschien al tot de conclusie gekomen welke printer voor jou de beste keuze is. Of welke labels je wil gebruiken. Maar wat heb je nog meer nodig om aan de slag te gaan?

De verschillende soorten labelprinters

2. De juiste soort inktfolie

Een rol labels en een geschikte printer waarmee je die labels kan printen. Tot zover geen verassingen. Maar wanneer je labels wil printen heb je meer nodig. De juiste inktfolie bijvoorbeeld, om de bedrukking op jouw label te plaatsen. De juiste? Ja, want afhankelijk van waarvoor jij labels gaat printen heb je een bijpassende soort inktfolie nodig. Doordat elke inktfolie uit een eigen samenstelling bestaat, zorgt de één namelijk voor een betere bedrukking op jouw label dan de ander. Maar hoe weet je nu welke inktfolie geschikt is voor jouw label? Geen zorgen, wij weten van al onze labels welke inktfolie de beste keuze is. Bijvoorbeeld doordat we ze uitgebreid testen voordat een klant er voor het eerst mee aan de slag gaat. Wat de juiste inktfolie is voor jouw labels kun je zien in de productspecificaties.

Zo kies je de juiste inktfolie

3. Labelsoftware

Met de juiste printer, labels en inktfolie heb je ‘eigenlijk’ (dit leggen we je straks uit) alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Want je wil natuurlijk ook aan de printer doorgeven wat er op jouw label komt te staan. Een barcode, serienummers, een logo of variabele teksten? Dit regel je allemaal in de labelsoftware.

Met deze software ontwerp je jouw label en plaats je precies datgene erop wat jij wil dat er uit de printer komt. Afhankelijk van waarvoor jij jouw labels gaat gebruiken, is er een passende labelsoftware. Zo zijn er verschillende licenties van NiceLabel die, afhankelijk van jouw wensen, alle opties bieden die jij nodig hebt. Maak jij het liefst zelf een labelontwerp en wil jij gegevens vanuit een database koppelen en terugzien op jouw labels? Of past een cloudoplosing met printen via een browser, een centrale labelopslag en versiebeheer beter bij de wensen van jouw bedrijf? Hoe je het ook wil inrichten, wij hebben een passende oplossing. En anders maken wij een software oplossing op maat!

Software: zelf labels ontwerpen of geautomatiseerd printen?

4. Stand alone printen

Wat we bedoelen met de ‘eigenlijk’ die je hierboven las? Dat is omdat je met alleen een printer, labels en inktfolie ook al aan de slag kan. Zonder het gebruik van een computer met labelsoftware dus. Dit noemen we stand-alone printen.

Hierbij sluit je een toetsenbord of scanner aan op jouw printer, en je bent klaar om te printen. Met het toetsenbord voer je in wat er op jouw label moet staan en jouw label komt direct uit de printer. Of je scant simpelweg een barcode of QR-code met de gegevens die je op het label terug wil zien. Is hier dan helemaal geen software voor nodig? Ja, ‘eigenlijk’ wel. Maar in dit geval staat de software op jouw printer geïnstalleerd en hoef je hier dus niets mee te doen. Nou ja, je moet hem natuurlijk wel even aanzetten. Lees meer over stand-alone printen in onderstaand artikel.

Stand-alone printen uitgelegd

Verder lezen binnen labelprinters

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.