Product toegevoegd aan bestelling
Winkelwagen
Online bestellen via ons klantportaal
Voor 14:00 uur besteld? Vandaag verzonden!
Gratis advies, installatie en support

Printen via Thermal Transfer, hoe werkt dat?

Inkt die hecht aan het label

Wanneer je in jouw zoektocht naar een professionele labelprinter op één van onze ATP printers bent gestuit, dan heb je ongetwijfeld het principe Thermal Transfer printen opgemerkt. Wellicht ben je al bekend met de traditionele printers die werken met inkt cartridges. De ColorCube, onze full-color labelprinter, werkt met deze inkt cartridges. Maar het principe van Thermal Transfer Printing is een printtechniek die op een andere manier werkt. Eentje waardoor jij straks écht die hoogwaardige en duurzame bedrukking op jouw labels krijgt.

1. Inkt die hecht aan het label

Printen via Thermal Transfer wordt met name gebruikt voor het afdrukken van duurzame en hoogwaardige labels. Dit komt omdat deze printtechniek een duurzame afdruk oplevert die bestand is tegen vervaging en verwering. Dat zit zo. Printers die werken via de Thermal Transfer printtechiek, hebben een printkop in de labelprinter en werken met inktfolie. Anders dan inkt cartridges, is inktfolie één lange, opgerolde filmlaag waarop inkt is aangebracht. Wanneer er een label wordt geprint, verwarmt de printkop het inktfolie op de plek waar jij een bedrukking wil zien. Door deze warmte hecht de inkt perfect aan het label en krijg je een haarscherpe bedrukking.

Printen via Thermal Transfer is bijzonder geschikt voor het printen van QR- en barcodes. Dankzij de haarscherpte bedrukking zijn deze duidelijk lees en scanbaar en gaan daardoor langer mee. Onze ATP-300 Pro werkt met de Thermal Transfer printtechniek en kan bovendien met vrijwel álle labelmaterialen overweg. Of je nu typeplaten, krimpkousen, magneetlabels, tags of graveerplaatjes print.

2. Kies de juiste inktfolie

Wanneer je werkt met één van onze Thermal Transfer printers, is het belangrijk de juiste inktfolie te gebruiken. Dat bepaalt namelijk voor een groot deel de kwaliteit van de bedrukking. Maar wat voor jou het beste inktfolie is, is van vele factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld van het labelmateriaal waarop je gaat printen en de omgeving waar het label gebruikt wordt. In het artikel Zo kies je de juiste inktfolie vertellen we hier meer over.

Verder lezen binnen labelprinters

Wil je meer weten over labelprinters, labels of software? Bel naar 078 615 2033 of laat je gegevens hieronder achter en we bellen je graag terug voor een advies op maat!

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.